Cum judecă femeile vs. cum judecă bărbații

Zilele trecute, în autobuzul 135. Trei fete, nu mai mari de 16 ani, un pic cam gălăgioase. Cât timp nu mă obligau să ascult manelele lor preferate, nu mă deranjau. Nici nu vorbeau urât/înjurau etc. La un moment dat, s-a făcut liniște și două dintre ele o ajutau pe a treia să se dea jos de pe scaun pentru a coborî la prima. Tipa vomitase și abia se ținea pe picioare.

De aici, au început comentariile:

  • Un tătic, care stătea lângă fetița lui: “Vai, i s-a făcut rău fetei. Să o ajute cineva. Oare are nevoie de apă? Cred că are o criză de epilepsie.”
  • Două cucoane, bine trecute de a 20-a tinerețe:

“- De la băutură!

-Nu, nu cred că e de la băutură că nu miroase a alcool. Sigur a luat ceva, vreo pastilă sau și-a băgat ceva în vene cum mai fac ăștia tineri.

-Ba de la băutură!

-Nu, mă! N-auzi că nu miroase. Sigur a luat alte prostii.”

Cele două fete, care își susțineau prietena să nu cadă, se uitau către cele două realizatoare de emisiuni la Radio Șanț și nu spuneau nimic. Abia așteptau să se deschidă ușile autobuzului să iasă cât mai repede.

Ce-i drept, o altă doamnă a dezvăluit misterul care plutea în jurul fetei care devenise subiect de bârfă în autobuz:

“M-am urcat cu ele de la Foișor. A băut asta juma’ de sticlă de vin până să se urce în autobuz. Am văzut-o io! Își bate joc de tinerețea ei. Păi așa îi stă bine unei fete?”.

Dragă doamnă, nu îi stă bine fetei. Dar nici dumneavoastră nu vă stă bine să faceți pe lupul moralist. A băut? E treaba ei! A vomitat? Cât timp nu a vomitat pe dumneavoastră, e treaba ei.

Dragi doamne păreriste, ați judecat-o pe fată până să aflați adevărul. Acum aveți și subiect de discuție pe băncuța din fața blocului, o săptămână! Că de bigudiurile Andreei Marin și de cât o urâți pe Răduleasca de când s-a operat v-ați cam săturat.

Dragă tăticule, tu i-ai acordat premisa de nevinovată fetei. Un exemplu frumos pentru fetița ta! Felicitări!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s