A doua familie

Ştii momentul ăla când îţi dai seama că ai câţiva oameni apropiaţi pe care te poţi baza oricând? Momentul ăla când prietenii îţi devin a doua familie… E de nepreţuit!

Se zice că nu trebuie să ai mulţi prieteni, ci puţini şi buni. Timpul cerne oamenii care vor rămâne cu tine, indiferent de stările tale bune sau rele, indiferent că treci prin perioade bune sau nu. 

Prietenii care îţi devin a doua familie sunt cei pe care îi suni când ai păţit ceva şi lasă totul ca să vină la tine, sunt cei care îţi aduc pastile şi mâncare atunci când îţi e rău şi nu te poţi ridica din pat. Sunt cei care atunci când te desparţi de partener nu îţi spun “nu mai plânge, o să fie bine” ci “Hai să bem! Trebuie să sărbătorim!”. 

Prietenii sunt ăia care vin la tine în vizită şi deschid frigiderul să vadă ce ai şi tu bun, ăia cu care porţi cele mai stupide conversaţii şi râdeţi ca nebunii. Sunt ăia care îţi zic verde în faţă că te-ai îmbrăcat ca naiba, că te-ai îngrășat sau că ai o atitudine de rahat. 

Ce e foarte tare? Să îţi păstrezi prietenii din copilărie. Cu ei ai cele mai tari amintiri. Apoi, de-a lungul anilor, mai adaugi membri familiei no.2. Din liceu, facultate sau de la muncă. Mare grijă cu oamenii de la locul de muncă. S-ar putea să te înşeli foarte tare în privinţa lor.

Ca şi tine, nici prietenii tăi nu sunt perfecţi. Aşa că permite-le să greşească şi permite-ţi să îi ierţi. 

Rudele nu ţi le poţi alege, dar prietenii, da. Aşa că fă-ţi cea mai tare familie. Una cu care să te simţi tu, una cu care să râzi, să plângi şi căreia îi poţi povesti orice. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s