Cea mai importantă lecţie

Au trecut trei ani de când ai primit cea mai importantă lecţie de la viaţă. A fost și cea mai dureroasă. Acum 3 ani ai murit și ai înviat. Ai căzut atât de rău încât a fost nevoie de multe luni să te ridici.

Cum ești acum? Urăști întrebarea asta. Răspunsul e mereu “bine”, deși ai vrea să spui atât de multe. În unele zile chiar ești bine, dar în altele te doare atât de rău încât ai vrea să îţi smulgi inima din piept, să îţi faci o lobotomie și să uiţi că ai păţit așa ceva.

Acum 3 ani cineva ţi-a distrus sufletul şi mintea, ţi le-a călcat în picioare şi nimeni nu a făcut nimic să te ajute. Ai îndurat cu lacrimi în ochi. Ai fi vrut să ţipi, dar ţi-a fost frică. Apoi, te-ai învinovăţit.

“Dacă ţipam, poate…”

Da, dar poate datorită faptului că nu ai ţipat, ai scăpat cu viaţă. Acum puteai să nu mai fii. Dar acum eşti, eşti puternică, eşti o supravieţuitoare. Ştiu că nu crezi când îţi spune cineva că eşti un om puternic, dar chiar eşti. Nu mulţi ar fi putut trece prin asta şi să fie cum eşti tu acum.

Ce te-a durut cel mai mult a fost neputinţa ta de a face ceva. Apoi judecata oamenilor. Apoi faptul că trebuia să îl confrunţi lună de lună timp de un an. Dar a meritat. Şi-a primit răsplata.

Ţi-a fost şi frică. Îţi era frică de oameni. Ţi-ai fi dorit să dispari de pe faţa pământului. La propriu. “Mă bucur că eşti în viaţă, asta e tot ce contează”, asta ţi-a spus tatăl tău atunci. Aşa că ai hotărât să rămâi în viaţă să duci lupta până la capăt. Şi ai reuşit! Eşti o supravieţuitoare. A fost greu, dar a trecut. Ai primit tot sprijinul din lume de la oamenii din jurul tău, inclusiv de la oameni de la care nu aveai aşteptări. Ţi-a fost un pic mai uşor aşa. Lupta ai dus-o doar tu, dar de pe margine, primeai încurajări. Şi la linia de finish te aşteptau oamenii care te iubeau. Şi a meritat.

Totul a trecut. Ai rămas cu o rană care se închide încet. Apoi va rămâne doar o cicatrice. Nu trebuie să te superi din cauza asta. Ăsta e semnul care marchează supravieţuitorii. O vezi mereu şi ştii prin ce ai trecut, ştii că ai reuşit şi asta îţi dă putere să treci peste orice.

Capul sus, om puternic! Ai supravieţuit celei mai dureroase lecţii de până acum. Şi chiar eşti fericită, uneori. Şi ai învăţat cea mai importantă lecţie: viaţa trebuie trăită, indiferent de ce ţi se întâmplă. Trebuie să te ridici şi să mergi mai departe. Te aşteaptă lucruri frumoase!

 

Advertisements

3 Comments Add yours

 1. Am dat like. Nu pentru ce a fost acum trei ani, ci pentru sufletul acela puternic, cel care a reuşit să stea din nou in picioare. Restul se estompează in timp. Nu va uita dar nici nu va mai face aceleaşi greşeli. Nu va ierta, dar nici nu va urî.

  Like

  1. Beatriceps says:

   Îți mulțumesc foarte mult! Înseamnă foarte mult pentru mine 🙂

   Liked by 1 person

 2. Te iubesc, suflete!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s