Soldat în Afganistan? Piece of cake!

Senatorul Daniel Barbu a declarat că meseria de politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Redau mai jos declaraţia lui:
“V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan.Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea în fiecare zi.”

Daniel Barbu (nu pot să mă adresez ţie cu “domnule” pentru că aş jigni domnii adevăraţi), ai dreptate. Chiar e mult mai periculos să fii politician.

În primul rând, vă riscaţi sănătatea. Dacă, Doamne fereşte, e vreun geam deschis aiurea la o şedinţă şi vă şuieră curentul pe la urechi? Va trebui să vă luaţi concediu medical, cel puţin o săptămână, pentru o durere de ureche. În schimb, pe la urechile soldaţilor şuieră doar gloanţele. Acum, dacă un glonţ nimereşte un soldat, ghinion. Îl scoate, îl coase şi a doua zi e bun de muncă.

Vă riscaţi şi libertatea! Dacă se întâmplă să fiţi prinşi cu o spălare de bani, trafic de influenţă sau luare de mită, faceţi închisoare! Păi, cum e posibil aşa ceva? De ce nu vă lasă lumea în pace să vă faceţi treaba? Aveţi guri de hrănit, Range-uri de cumpărat şi plaje exotice de vizitat! În plus, la închisoare e rău de tot! Aveţi 3 mese pe zi, căldură, vizite de la rude. În schimb, plângăcioşii aia de soldaţi o duc super bine! Ce dacă sunt luaţi ostatici? E floare la ureche să fie torturaţi! Mai mult! Dau dovadă de bărbăţie dacă îndură torturile! Eventual, învaţă şi tehnici de supravieţuire, niciodată nu ştii când ai nevoie de ele. Stau nemâncaţi? Ce bine! Mai slăbesc şi ei că şi aşa aveau burţi şi nu puteau alerga prea bine pe front!

E atât de greu să fii politician şi să fie nevoie să lucrezi câteva weekend-uri pe an. D-aia plecaţi în vacanţe scumpe, ca să compensaţi zilele libere pierdute la muncă. Soldaţii oricum sunt ca în vacanţă în Afganistan. Practic, sunt într-o ţară străină, câteva luni pe an, poate chiar mai mult. Păi, asta e muncă? Ei trebuie doar să aibă grijă să se ferească de grenade, să nu calce pe vreo mină. Voi, ca politicieni, trebuie să fiţi atenţi cu telefoanele ascultate! E o muncă istovitoare a creierului să dezvoltaţi un cod de vorbire ca să nu se prindă nimeni că aranjaţi ceva necurat. Pardon, nu e necurat. Că vorba aia, aveţi guri de hrănit, case de construit, aifoane de cumpărat

Da, Daniele! E foarte greu să fii politician. E greu să te plimbi cu coloana oficială, la costum, curat şi parfumat, în timp ce soldaţii noştri se plimbă cu tancurile, plini de praf, cu armele ţintuite asupra lor. Te înţeleg foarte bine. Ar trebui să ţi se ridice o statuie pentru că eşti un erou. O statuie din rahat! Păzea Preafericite Daniel, fă-i loc Preastresatului tiz!

Soldat în Afganistan? Piece of cake! Politician în România? Piece of shit!

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Marius says:

    Shit or hit? 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s