Antiexemplu

Exemplu de copil perfect, antiexemplu de adult responsabil. Asta a fost, asta este acum. Nu mai e exemplară de mult timp. Să vrea să fie perfectă pentru oamenii din jur, să le îndeplinească aşteptările a fost cea mai mare greşeală pe care a făcut-o vreodată. Aşa că s-a vindecat. Acum e un antiexemplu and she’s proud of that!

E antiexemplu la cântat. Ştia să cânte. Între timp, fumatul şi lipsa de exerciţiu i-au afectat vocea. Dar cântă în continuare. Prin casă, la duş, la muncă, în maşină, în magazine. Nu îţi convine? Eh, ghinion!

A fost antiexemplu de adolescentă sexy. Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut în curtea şcolii, cu mingea la picior. Sau la handbal. Refuza pantofii eleganţi în detrimentul pantofilor sport.

Este antiexemplu de fashionistă. Nu îi plac culorile, se îmbracă în alb sau negru. Rareori pune un albastru pe ea. De modă… să se ocupe cine se pricepe şi cine are timp.

În ochii părinţilor a fost mereu copilul perfect. Sau aşa voiau ei să creadă despre ea. Când a crescut, şi-a dat seama că nu îi place perfecţiunea. Îi plăcea, în schimb, să fie ea însăşi. Cu toate imperfecţiunile ei, cu toate nebuniile ei. Nu a mai plăcut-o toată lumea. I s-a spus că s-a schimbat. De fapt, asta era ea. Au rămas lângă ea doar oamenii care au contat.

Nu şi-a făcut poze cu buzele ţuguiate, cu decolteul la vedere, nu bate cluburile sâmbătă seara, preferă să joace rummy cu prietenii ei, nu mănâncă sănătos, nu îi place să se certe şi să ţipe, nu se trezeşte ca o divă, ci ca o ciufulită cu ochii căzuţi de somn, nu are timp de pierdut din complezenţă, taxează greşelile la sânge. Nu e un exemplu.

A renunţat să mai fie un exemplu. Acum, e un antiexemplu. Poate, în curând, un antiexemplu istoric.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Floricel Dansatorul says:

    esti perfect de imperfecta ! 🙂

    sau imperfect de perfecta

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s