Flori de plastic

Flori de plastic. Îți plac, nu? Frumoase, colorate, nu mor niciodată, îți decorează casa și… cam atât, nu? Nu trebuie să le îngrijești frumusețea, unde le pui acolo stau.

Florile de plastic ne-au cam invadat. Cresc peste tot, se dau flori naturale, dar sunt goale pe dinăuntru. Singurul lor avantaj este că îți iau ochii cu frumusețea lor. Ce te faci când înlocuiești realul cu plasticul? Inițial, s-ar putea să îți placă. S-ar putea să îți placă mulți ani. Dar te obișnuiești cu ele și rămâi cu ele în casă. Dar parcă ceva lipsește. Nu ai o floare naturală căreia să îi simți parfumul, pe care să o uzi zilnic, de care să te îngrijești mereu. Ți-ai ales un decor frumos și cam atât. Ți-ai ales un trofeu și cam atât. Gol. Lipsit de viață. De plastic.

Îți place kitch-ul? Ai fi tentat să spui că nu. Pot să te supăr și să îți spun că florile de plastic sunt kitch? Să îți spun că genele false, unghiile cu gel, buzele umflate la vulcanizare, silicoanele exagerate, sprâncenele tatuate sunt kitch? Ah, credeai că mă refer la florile alea de plastic pe care le aveau în vază oamenii pe vremea lu’ Împușcatu’? Nu, baby. Mă refer la florile de plastic care îți iau ochii pe Facebook, pe stradă, prin cluburi. Florile alea care fac să ți se scurgă ochii până li se scurge lor machiajul. Florile alea de plastic care te fac să le arăți tuturor băieților tăi poză cu “bunăciunea de i-am tras-o aseară”, dar lângă care nu te-ai trezit dimineață și nu ți-ai băut cafeaua cu ea.

E și asta o perioadă. Jungla de asfalt te ademenește către florile de plastic. Dar, dacă te trezești destul de repede la realitate, o să vezi floarea de asfalt din fața ta. E floarea care a rămas în picioare la 40 de grade, dar și la -20. E floarea care a rezistat să fie călcată în picioare, e floarea pe care mulți au încercat să o culeagă, dar a rezistat ca Excalibur. E floarea care așteaptă un Arthur să o ia și să o ducă acasă.

Baby, dacă prin Rayban-ii tăi nu faci diferența între o floare de plastic și o floare de asfalt, dă-i un pic jos. Te asigur eu că ochii tăi nu vor suferi din cauza unei raze de soare. Nu îți strica viitorul pentru o stare de confort. Nu alege un gol frumos.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s