Scrisoare deschisă românului

Dragul meu român,

Te iert. De ce? Am aflat că, potrivit unui studiu al Uniunii Europene, ai poziționat România pe primul loc în topul ţărilor ai căror cetăţeni consideră că violul poate fi provocat de victimă, fiind astfel justificat în anumite situaţii.

Violul se justifică, zici tu? Îți dau cifrele mai jos și apoi stăm un pic de vorbă.

Violul poate fi justificat dacă victima este sub influenţa alcoolului sau a drogurilor – 30% dintre români au răspuns afirmativ
Violul poate fi justificat dacă victima acceptă să însoţească agresorul acasă – 26 % dintre români au răspuns afirmativ
Violul poate fi justificat dacă victima poartă haine provocatoare, sumare, sexy – 25% dintre români au răspuns afirmativ
Violul poate fi justificat dacă victima nu refuză în mod clar sau dacă nu se împotriveşte fizic – 22% dintre români au răspuns afirmativ
În schimb, 40% dintre români au considerat că niciuna dintre variantele de mai sus nu justifică agresiunile sexuale. România ocupă locul fruntaş în topul general, 55% dintre cetăţenii ţării noastre considerând că cel puţin unul dintre aspectele de mai sus îndreptăţeşte agresorul să violeze o femeie.

Dragul meu român, știai că azi este Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor? Nu cred. Oricum nu te interesează pentru că femeia trebuie bătută din când în când. Să știe că o iubești, să știe că tu ești șeful în casă, să știe că nu a pus destulă sare în mâncare sau că a pus prea multă. Tu iei ad literam expresia “iubirea doare”, dar aici e altă discuție.

Deci, românule, dacă ai băut mai mult, e ok să violezi o femeie. Practic, de beat ce ești, oricum nu auzi că ea țipă și nici nu o vezi că plânge. Dar na, mâine când te trezești, ai o scuză: “Nu știam ce fac, băusem prea mult”. Și ea o să înțeleagă.

Românule, dacă o femeie te însoțește acasă, nu înseamnă că vrea să și-o tragă cu tine. Doar tu presupui asta. Dar de ce să te obosești să o întrebi? Tu ești bărbat, tu cunoști femeile, le citești gândurile. Și știi sigur că ea vrea să facă sex cu tine. Aaa, face pe inabordabila? Sigur s-a uitat la “50 Shades” și îi place mai hardcore.

Românule, dacă o femeie poartă pantaloni mulați sau decolteu, înseamnă că și-o cere, nu? Ah, câtă dreptate ai! Păi doar d-aia s-a îmbrăcat așa, că vrea să te excite pe tine.

Românule, dacă femeia nu se împotrivește fizic, practic își dă acordul, în opinia ta. Da, nu e vorba că paralizează de frică și nu știe cum să reacționeze. În niciun caz! Abia așteaptă să i-o tragi în timp ce ea stă stană de piatră. E fantezia oricărei femei.

Dragul meu român, te-ai gândit vreodată că femeia ar trebui să se poată îmbrăca fix cum vrea ea, fără să stea cu teama că poate fi agresată? Dar nu… dacă e un pic mulată, e și o curvă că, vorba aia… femeile decente au batic în cap. Și nici nu ies din casă.

Dragul meu român, te iert. Te iert pentru că nu poți mai mult. Asta e educația pe care ai primit-o acasă. Așa știi tu că se face. Femeia e doar o bucătăreasă, născătoare de copii, femeie de serviciu în casa ta și mașină de făcut sex. Știu că nu e vina ta. Nu te duce capul mai mult.

Dragul meu român, îți doresc ca mama ta, sora ta, fiica ta, soția ta să nu pătească un asemenea lucru. Femeile din viața ta nu sunt vinovate pentru ignoranța ta.

Dragul meu român, permite-mi să îmi pun speranța în cei 45% dintre cetățeni care nu cred că femeia merită să fie violată. Permite-mi să îi felicit și să sper că, deși nu reprezintă majoritatea, la un moment dat vor face cumva ca România să fie codașă în topul ţărilor ai căror cetăţeni consideră că violul poate fi provocat de victimă.

Dragul meu român, te iert.

3 Comments Add yours

  1. Bogdan hhro says:

    Esti un om slab, tu, ca barbat, daca recurgi la mizeria asta. Daca stau sa ma gandesc, nu esti slab, ci ai ceva-n plus sau multe-n minte minus (ultimele trei cuvinte sunt un exercitiu de dictie :D).

    Si legat de cele care se imbraca “diferit”, ca tot ai adus vorba: da, te imbraci cum vrei, dar eu, daca vad si altii ce vad si eu, sau o parte (oarecum intima, s-o numesc), imi pierd interesul. Dar ma rog, asta e alta discutie.

    Nimic nu justifica violul, repet, sper ca m-am facut perfect inteles.

    Like

    1. Beatriceps says:

      Te-ai făcut înțeles 🙂 Referitor strict la îmbrăcăminte, fiecare e liber să se îmbrace cum vrea. Dar nu trebuie să aibă de suferit, în niciun fel, din cauza asta.

      Like

Leave a comment